Calamari prajiti si creveti cu patrunjel

Postat de Alina26 in Fructe de mare
23 Iul 2013 | 4851 vizualizari
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel

Ingrediente

  • 200g calamar
  • 50g faina
  • ulei pentru prajit(floarea soarelui)
  • sare
  • 300g creveti gri
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1/2 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei .

2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am scuturat-o ca sa iasa excesul de faina.I-am pus in tigaie si i-am prajit cam 6-7 min pe fiecare parte.

3.Am spalat creveti,i-am pus la scurs.Am incins o tigaie cu putin ulai de masline si un catel de usturoi,pe care l-am scos.

4.Am adaugat creveti pana si-au schimbat culoarea.Am pus vinul,l-am lasat sa se evapore si sa scada toata zeama.Am adaugat patrunjelul tocat marunt si sare.Am mestecat si am stins focul.

Serviti cu lamaie si salata  verde.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari prajiti si creveti cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Caracatita in stil asiatic

Postat de Ksenya

Caracatita in stil asiatic

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 10:50
la 23.07.2013, 10:52
wow, mi-e dor de calamari ....o idee buna
la 23.07.2013, 10:56
eu vreau doar creveti
la 23.07.2013, 10:57
la 23.07.2013, 11:08
Bine Bya...s-a facut!!!!Va multumesc pentru aprecieri!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking