Ingrediente
- 500-600 gr calmari curatati(mai marisori ca sa nu dea mult de munca)
- o mana de orez
- 1 ceapa si jumatate
- 3 catei de usturoi
- 150 ml pasta de rosii
- jumatate de chorizo
- 2 bastonase de surimi
- o foaie de dafin
- 100 ml vin rosu sec
- coriandru proaspat
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Incepem prin a pune orezul la fiert pentru 5 minute(de cand incepe sa fiarba).
Taiem cat se poate de marunt jumatatea de ceapa, chorizo si tentacolele calmarilor, la fel si surimi. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, ceapa si chorizo si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam tentacolele si mai lasam 2-3 minute la calit. Luam de pe foc si adaugam surimi, orezul scurs de apa, o lingura din pasta de rosii, sare si piper. Dupa ce s-a racorit putin, umplem calmarii(cam pe trei sferturi deoarece se strang la fiert si exista riscul sa crape). Ii prindem la capete cu scobitori.
Intr-o oala punem putin ulei de masline si restul de ceapa taiata marunt si lasam sa se inmoaie, adaugam usturoiul si el tocat marunt, foaia de dafin si pasta de rosii, urmate de vin. Mai lasam la calit 5 minute apoi adaugam calmarii si daca a mai ramas umplutura, o punem si pe ea(mie mi-a mai ramas 2 linguri). Amestecam si punem apa cat sa acopere. Lasam la fiert cca 30-40 minute la foc moderat, amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.
Inainte sa luam oala de pe foc punem coriandru tocat marunt si amestecam bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calmari umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|