Ingrediente
- 6 rulouri de cannelloni
- 300 gr de carne tocata amestec
- 150 parmigiano reggiano (parmezan)ras
- putin ulei de masline
- 20 gr de unt
- 1 ceapa
- sare si piper
- ptr sos bechamel:
- 400 ml de lapte
- 25 gr de unt
- 25 gr de faina
- nucsoara si sare
- ptr presarat pe deasupra parmigiano ras(pe razatoarea mare)
- ceapa fina(vedeti in imagine)
Mod de preparare
sosul bechamel:
Se fierbe laptele. Separat topim untul, punem faina si peste varsam laptele fiert, amestecand toate bine si repede ptr a evita sa se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat se da de pe foc si se pune sare si nucsoara.
Rulourile de cannelloni se fierb putin la foc mic ca sa nu se rupa, intr-o cratita cu apa mai multa usor sarata.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste putin ceapa taiata marunt,apoi adaugam carnea tocata si lasam 10 minute sa se caleasca. Dupa ce s-au calit dam cratita de pe foc si adaugam 2 polonice de sos bechamel in aceasta compozitie de carne, apoi punem 50 gr de parmigiano reggiano ras, sare si piper.
Umplem rulourile cu compozitie cu ajutorul unei lingurite, apoi intr-o tava yena se pune un strat de sos bechamel, apoi rulourile unul langa altul, peste punem restul de sos si presaram pe deasupra ceapa subtirica tocata marunt. Dupa ce e aproape gata se rade pe deasupra parmigiano pe razatoarea mare si se da putin la rumenit.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|