Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris

Postat de panacris in Dulceata / Gem
13 Iun 2013 | 11020 vizualizari
Căpșuni făcute dulceață/gem  - Panacris

S-au tot postat reţete de dulceaţă cu căpşuni, aşa că m+am gândit să vă ofer şi varianta mea clasică!

Ingrediente

  • căpşuni proaspete 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • sare de lămâie 1 pliculeţ.

Mod de preparare

Căpşunile se spală sub jet de apă rece, aopi se curăţă de codiţe, se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr şi sarea de lămâie, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu căpşuni, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumeya, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită, Puneţi dulceaţa în borcane sterilizate, etanşaţi şi lăsaţi la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de caise

Postat de andaoana

Dulceata de caise

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...

Citeste continuarea

Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Postat de Caty

Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Iata cum se prepara Reteta de dulceata de prune cu scortisoara Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute. Intr-o oala, am pus un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2013, 12:34
Bag seama ca numai eu pun zahar cat cuprinde,adica kg pe kg.....
la 13.06.2013, 12:42
bun
la 13.06.2013, 12:43
la 13.06.2013, 12:48
la 13.06.2013, 13:11
Dulceata clasica din toate timpurile este Kg pe Kg!
Buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking