Caracațită baby cu sos roșu aromat

Postat de panacris in Fructe de mare
16 Iun 2013 | 15015 vizualizari
Caracațită baby cu sos roșu aromat

Ei, asta a fost o nouă provocare. Până acum am probat caracatiță, gata preparată. Acum mi-a venit rândul să o prepar eu. Pot să spun că mi-a reușit!

Ingrediente

  • caracatiță baby 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi 3-4 căței,
  • suc portocală cca. 100 ml,
  • coriandru verde,
  • unt cca 100 g,
  • vin alb sec cca. 300 ml,
  • bulion aromat cca. 100 ml.

Mod de preparare

Caracatițele baby, se curăță de punga de cerneală (eu am avut noroc că au fost curățate, mulșumesc celor de la Metro!). Se pun la fiert în apă rece cca. 30 de minute. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, apoi se toacă mărunt. După ce au fiert caracatițele se strecoară de apă. Untul se topește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, se lasă să se călească un pic, apoi se adaugă caracatițele și se mai lasă la înăbușit până ce se leagă sosul.

Spre final se asezonează de sare, piper, coriandru tocat mărunt și bulion. Se mai lasă să clocotească cca. 5 minute. Se servește imediat cu garnitură de orez.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caracațită baby cu sos roșu aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Creveti cu paste, in sos de rosii

Postat de mirela0911

Creveti cu paste, in sos de rosii

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete...

Citeste continuarea

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de gurita_ta2005

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 11:20
Arata tare bine! Poate candva imi fac curaj sa incerc si eu
la 16.06.2013, 11:20
as papa si eu
la 16.06.2013, 11:27
Bun,bun!
la 16.06.2013, 11:34
Caracatita am incercat si eu, nu e rea...arata foarte bine preparatul tau!
la 16.06.2013, 11:35
Vai cum arata de bine!
Eu nu am servit niciodata si nu cred ca m-as incumeta, dar am dat like ca tare bine arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking