Polpo alla Luciana

Postat de mihaelar63 in Fructe de mare
27 Iul 2014 | 5633 vizualizari
Polpo alla Luciana

Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .

Ingrediente

  • 500 gr caracatita congelata [ baby]
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura capere in otet
  • 100 gr masline
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .

Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .

Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.

Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .

Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .

Adugati   ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .

Puneti restul de masline si capere .

Lasati sa mai fiarba 20 minute .

Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.

Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Polpo alla Luciana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 00:16
vin si eu la o portie
la 28.07.2014, 06:58
Ce bine arata!
la 28.07.2014, 08:52
la 28.07.2014, 09:57
ma multumesc doar sa admir culorile ca nu ma incumet sa mananc
la 28.07.2014, 10:30
eu as incerca mancarea asta, trebuie sa fie savuroasa, intr-adevar!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking