Ingrediente
- 500 gr caracatita congelata [ baby]
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura capere in otet
- 100 gr masline
- 4 fire usturoi verde
- 4 linguri ulei de masline
- 200 gr rosii pasate
- 1 ardei iute rosu
- sare
- piper
Mod de preparare
Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .
Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .
Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.
Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .
Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .
Adugati ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .
Puneti restul de masline si capere .
Lasati sa mai fiarba 20 minute .
Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.
Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .
Daca ti-a placut reteta noastra "Polpo alla Luciana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|