Caras in solzi si sare

Postat de ANCA in Crap / Caras
17 Oct 2009 | 13969 vizualizari
Caras in solzi si sare

Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul! Infinit mai simplu!:)

Ingrediente

  • un caras (acesta are 1 kg, prins de sotul meu))
  • sare grunjoasa
Pentru sos:
  • 4 rosii mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • piper

Mod de preparare

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.

Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.

Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.

Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras in solzi si sare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste la pachet

Postat de radu_popovici

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2009, 19:38
Cat de buuuun Ce zici, facem schimb?
la 17.10.2009, 20:07
oooo, daaaaaa, oricand!!!
la 17.10.2009, 21:29
Se lipeste de solzi atata sare incat sa se friga pestele ? Am facut peste fript pe sare grunjoasa (pe o tabla am pus sare grunjoasa, am pus pestele pe ea, apoi cu tabla cu tot pe gratar ). A fost super! Cred ca si cel facut de tine este foarte bun ! .
la 17.10.2009, 21:49
da Buni, se lipeste exact cat trebuie, insa pestele sa fie ud, dupa ce se spala se da cu sare! este excelent, noi numai asa il facem, mai ales in ideea de a scapa elegant de solzi incearca si o sa te convingi!
la 17.10.2009, 23:01
Mai Anca! eu nu ma mai joc asa.. adica dl Pompier face treaba si tu faci poze.. pai cum vine asta?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking