Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

Postat de Bucataras in Crap / Caras
10 Dec 2009 | 28911 vizualizari
Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

Cunoscut de la emisiunea Tv "Cireasa de pe tort", Horia Virlan si-a lansat cartea "Bucatele noastre" pe care bucataras.ro a cumparat-o si o recomanda calduros (costa 50 ron, merci Ala). Iata o reteta de caras marinat in sos de legume ...

Ingrediente

  • 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 2 pahare ulei de floarea soarelui
  • 150 gr pasta rosii
  • 2 linguri otet de vin alb
  • o lingura de faina
  • o foaie de dafin
  • 10 bobite piper
  • o crenguta de cimbru

Mod de preparare

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta

Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute

Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute

Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor

Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Plachie de crap

Postat de katty

Plachie de crap

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...

Citeste continuarea

Saramura de crap / caras

Postat de Mokuska

Saramura de crap / caras

Rosiile, ardeii le prajim pe gratar. Intre timp curatam ardeii iuti de seminte si ii tocam marunt, zdrobim usturoiul, tocam verdeata, adaugam sare piper si intr-un mojar (pistil) le zdrobim....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2009, 23:32
pusa la rand trebuuie neaprat incercat
la 10.12.2009, 23:55
Da, are retete misto in carte
la 11.12.2009, 00:01
bucataras, eu zic sa scoateti si voi o carte "best of bucatarasi" , sunt pozati si pasii si tot ... material este, numai miha ar putea umple sectiunea torturi cu succes hehe, nu e o idee "geniala"?
la 11.12.2009, 09:29
ba da, ar fi de senzatie ... cine stie, cind vom mai creste e de luat in seama
la 11.12.2009, 10:13

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking