Ingrediente
- 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
- 2 morcovi mici
- o ceapa mare
- 2 pahare ulei de floarea soarelui
- 150 gr pasta rosii
- 2 linguri otet de vin alb
- o lingura de faina
- o foaie de dafin
- 10 bobite piper
- o crenguta de cimbru
Mod de preparare
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta
Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute
Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute
Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor
Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|