Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

Postat de Valclaudia in Sosuri
19 Oct 2014 | 4757 vizualizari
Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

Ingrediente

  • 4 bucati carnaciori proaspeti subtiri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura mare de leurda (congelata am avut eu)
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 1 limeta

Mod de preparare

Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.

Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.

Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.

Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.

Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.

La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.

Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.

Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.

Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sos aioli (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Sos aioli (reteta video)

Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul,...

Citeste continuarea

Reteta sos de pizza (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Reteta sos de pizza (reteta video)

Pun o tigaie pe foc mediu, adaug ulei. Peste ulei adaug ceapa, o calesc un minut, apoi adaug usturoi, amestec bine si adaug rosii rase, pasta de rosii si ketchup. Amestec din nou, apoi adaug...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 09:08
Bunatate
la 19.10.2014, 09:19
Simplu si bun!
la 19.10.2014, 09:39
Nici nu conteaza cu ce sos sunt,la cat de rumeniti arata nu refuz..
la 19.10.2014, 09:46
Ce-mi face cu ochiul carnaciorul ala!
la 19.10.2014, 09:52
ce de bunatati....

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking