Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun

Postat de DinDragostePentruGatit in Mezel de casa
15 Ian 2013 | 9336 vizualizari
Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun

Nici nu știu cum e mai bine să-i numesc... În zona din care provin, tipul acesta de cârnați se pregătește, de regulă, în perioada Crăciunului și a Anului Nou; se servesc cu hrean.

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpă de porc;
  • 1 kg ficat de pui 600 g carne de vită;
  • 500 g slănină de porc;
  • 300 g șoric de porc;
  • membrană naturală (mațe de porc);
  • 1 cană supă de legume sau carne;
  • 4 căpățâni de usturoi;
  • 1 pachet Condimente pentru cârnați Kamis;
  • chili proaspăt tocat;
  • piper boabe;
  • cimbru;
  • coriandru;
  • foi de dafin;
  • sare.

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie în bucăți. 

Ficatul de pui se spală, se taie pielițele.

Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare). 

Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și bucata întreagă de slănină și se mai fierb împreună circa 20 minute. 

Se scot cu o paletă slănina, carnea, șoricul și ficatul; se lasă la răcit. 

Se pregătesc mațele de porc: se spală bine în apă rece după care se lasă în apă călduță aproximativ 30 minute.

Carnea, ficatul și șoricul se dau la mașina de tocat iar slănina se taie cubulețe. 

Se pisează usturoiul, se toacă mărunt chili (2 bucăți mici).

Se amestecă totul și se dă la mașina de tocat, de data aceasta folosind dispozitivul pentru cârnați. 

În cazul în care compoziția este foarte consistentă, se adaugă supă de legume/carne. 

Când se formează cârnații de lungimea unei palme, se răsucește membrana (mațul) de câteva ori și se continuă până când se termină compoziția. 

Se fierb în apă cu foi de dafin, piper, chili, sare circa 20-30 minute, la foc mic. 

Din loc în loc se înțeapă cu ajutorul unei scobitori. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lebar

Postat de Pungasa_Rogue

Lebar

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se taie marunt si se caleste...

Citeste continuarea

Carnati ardelenesti

Postat de MotanLaOale

Carnati ardelenesti

Usturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel. Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte. Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit. Matele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 18:36
buni
la 15.01.2013, 18:51
la 15.01.2013, 19:12
la 15.01.2013, 19:27
imi plac carnatii proaspeti(neafumati)
la 15.01.2013, 19:46
Afumati si fierti sunt si mai buni

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking