Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

Postat de nadina73 in Mancaruri cu carne
1 Noi 2010 | 12058 vizualizari
Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

Adevarat bomba de calorii ,dar asa mai rarut...se admite, nu?

Ingrediente

  • carnat de porc afumati 700-800 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml vin alb (acrisor)
  • pt piure:
  • cartofi 1,5 kg
  • 100 unt
  • 1 pahar de lapte caldut
  • sare
  • 100 smantana

Mod de preparare

Se spala bine carnatul si se taie in bucati.

Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada lichidul .

Se serveste cu piure sau mamaliguta

Pt piure ,se fierb cartofi curatati cu sare .

Se zdrobesc se pune cate putin din laptele caldut ,untul si smantana,se mixeaza bine

Se serveste cu muratura......................hmmmmm a fost super bun si sa nu uitam ca merge perfect si un paharel de vin dupa masa nu?doar nu veti arunca vinul ramas ?

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

Postat de gaby_d

Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

Incepeti prepararea punand cartofii, curatati si spalati, la fiert. Intre timp curatati ceapa, o spalati si-o taiati juliene. O puneti la calit in uleiul incins, o lasati 2 minute apoi adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 22:11
la masa dau si vin ,sampanie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ce pofteste sufletelu vostru
la 01.11.2010, 22:30
Ft bine arata si cred ca e si ft bun
la 01.11.2010, 22:56
asa e ioana,e foarte bunfuricle nu au aparut inca ,lasale la tine in straitza
la 01.11.2010, 23:00
la 01.11.2010, 23:06
Miha deci la ora asta nu vrei?nici macar vinu?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking