Ingrediente
- carnat de porc afumati 700-800 g
- 2 linguri ulei de masline
- 300 ml vin alb (acrisor)
- pt piure:
- cartofi 1,5 kg
- 100 unt
- 1 pahar de lapte caldut
- sare
- 100 smantana
Mod de preparare
Se spala bine carnatul si se taie in bucati.
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada lichidul .
Se serveste cu piure sau mamaliguta
Pt piure ,se fierb cartofi curatati cu sare .
Se zdrobesc se pune cate putin din laptele caldut ,untul si smantana,se mixeaza bine
Se serveste cu muratura......................hmmmmm a fost super bun si sa nu uitam ca merge perfect si un paharel de vin dupa masa nu?doar nu veti arunca vinul ramas ?
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|