Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba

Postat de BuburuzaBubu in Porc
1 Iun 2012 | 5229 vizualizari
Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba

Azi va invit la o excursie culinara in Cuba!!!Este Delicioasa Reteta!!!

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc
  • 70 gr ceapa(eu am folosit ceapa rosie)
  • 2 catei de usturoi,tocati
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml vin rosu sec
  • 160 ml apa
  • 115 ml suc de ananas
  • 25 gr zahar brun
  • 120 gr papaya
  • 2 ardei rosii copti
  • 4-5 linguri ulei
  • sare,piper
  • piper cayenne(se pune cat va place voua de picant)
  • un varf lingurita de oregano uscat

Mod de preparare

Taiem carne in cuburi de cca 4cm,se condimenteza cu sare si piper.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si prajim carnea la foc mare cca 4-5 min,adaugam ceapa tocata si usturoiul continuam sa prajim 2 min,adaugam zaharul si caramelizam.Turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora.Adaugam sucul de ananas si apa,condimentam cu sare,oregano si piper plus piper cayenne. Miscoram focul la mic si lasam  sa fiarba acoperit cca 30-40 min.

Curatam papaya de seminte si coaja dupa care o taiem cuburi.Ardeiul se curata de coaja si il taiem tot cuburi mai mari. Dupa ce au trecut 30 de min adaugam papaya si ardeii,se mai lasa la fiert inca 3 min.

Se serveste cu granitura de orez peste care am presarat patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Postat de eumimi

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...

Citeste continuarea

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de RODIMUR

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2012, 10:29
la 01.06.2012, 10:46
Interesanta cobminatia!
la 01.06.2012, 11:57
nu stiu cum e papaya,dar arata excelent
la 01.06.2012, 12:58
Imbietor!
la 01.06.2012, 13:17
papaya e f buna, dar combinatioa asta e ff interesanta nu m-as incumeta sa o fac, ca al meu sot nu agreeaza experientele pe propria piele, dar as vrea tare mult sa gust. nu e dulce???

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking