Carne de pui in saramura

Postat de anisoara in Pui
7 Iul 2010 | 11445 vizualizari
Carne de pui in saramura

O reteta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile acestea, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloric. Acesta reteta e pe gustul si pofta tuturor

Ingrediente

  • 0.5 kg de carne de pasare 
  • sare,
  • piper negru 
  • ulei de prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • marar sarat sau proaspat
  • otet alb de masa

Mod de preparare

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la foc mijlociu.

In momentul  cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se dau prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul si se adauga in rosii, se mai adauga o lingurita de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Fiti atenti la procentul de otet.

Se lasa pentru 10 minute sa se marineze. Se serveste la masa cu mamaliga sau paine proaspata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in saramura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la Olivier, fara maioneza

 Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .  Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc...

Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de Antonia

Salata de boeuf

Alegeti o oala mare (pentru cantitatile prezentate mai sus, aveti nevoie de o oala de 10 litri) in care sa preparati cu usurinta amestecul necesar. Va reamintesc inca o data ca din cantitatile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2010, 00:35
ce bunatate.....
la 08.07.2010, 00:39
iam....asa ceva mancam la bunica in Oltenia,cu ardei iute si paine in '"tast",sau lipie 5 furculite de la mine si am sa o fac cat de curand.Si asa simteam nevoia de ceva..."altceva "....
la 08.07.2010, 00:56
au ce dor imi este de painea in test......
la 08.07.2010, 07:27
stiu si eu cat e de buna
la 08.07.2010, 07:48
arata demential!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking