Carne de pui in saramura

Postat de anisoara in Pui
7 Iul 2010 | 11474 vizualizari
Carne de pui in saramura

O reteta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile acestea, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloric. Acesta reteta e pe gustul si pofta tuturor

Ingrediente

  • 0.5 kg de carne de pasare 
  • sare,
  • piper negru 
  • ulei de prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • marar sarat sau proaspat
  • otet alb de masa

Mod de preparare

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la foc mijlociu.

In momentul  cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se dau prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul si se adauga in rosii, se mai adauga o lingurita de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Fiti atenti la procentul de otet.

Se lasa pentru 10 minute sa se marineze. Se serveste la masa cu mamaliga sau paine proaspata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in saramura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la Olivier, fara maioneza

 Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .  Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc...

Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de Antonia

Salata de boeuf

Alegeti o oala mare (pentru cantitatile prezentate mai sus, aveti nevoie de o oala de 10 litri) in care sa preparati cu usurinta amestecul necesar. Va reamintesc inca o data ca din cantitatile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2010, 00:35
ce bunatate.....
la 08.07.2010, 00:39
iam....asa ceva mancam la bunica in Oltenia,cu ardei iute si paine in '"tast",sau lipie 5 furculite de la mine si am sa o fac cat de curand.Si asa simteam nevoia de ceva..."altceva "....
la 08.07.2010, 00:56
au ce dor imi este de painea in test......
la 08.07.2010, 07:27
stiu si eu cat e de buna
la 08.07.2010, 07:48
arata demential!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking