Cartofi copti cu unt si zeama de varza
Postat de nadina73 in Mancaruri de post
22 Ian 2011 | 7912 vizualizari
Cine nu isi aminteste de acei cartofi minunati cu margarina(unt era mai putin,pe timpuri) si cu moare de varza?Asta ne facea bunica,Dumnezeu sa o ierte, de multe ori in serile de iarna,si mai ales in zilele de post.Stateam si asteptam la gura sobei(la gura lerului,asa se zice la noi la tara,la bunici LERU sau CUPTOR) sa se coaca cartofii.Ne ardeau ,ne frigeau tare ,dar nu aveam rabdare,si eram 6 nepoti,erau atat de buni si cu un pahar de zeama de varza(moare de varza,putin rozulie de la sfecla rosie),nebunie nu alta.
Si cum mai nou, de 3 seri la rand, papam acelasi meniu.ma gandeam sa va impartasesc si voua ,acesta reteta minunata, cu toate ca sigur o cunosteti majoritatea dintre voi.
De ce papam de 3 seri acelsi meniu?Pentru ca le povesteam copiilor ,cum era la mine la tara iarna la bunici cand mergem in vacantele de iarna ,si imi amintisem de minunati cartofi in ler,asa ca am pus in practica.Piticii mei sant super incantati,le plac la nebunie.sa vedem daca maine seara mai vor.Ce-i drept au papat cu unt si crema de branza.
Gata cu povestile si amintirile din trecut,revenim la prezent.deci urmeaza cartofi cooopti!