Ingrediente
- 4 cartofi maricei
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov mic
- 250g piept de pui
- 300ml suc de rosii
- 200 ml supa de pui
- 100g cascaval
- putin unt
- o lingura de ulei
- 30 ml lapte
- oregano
- sare, piper
Mod de preparare
-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne... v-as recomanda sa puneti in jur de 150 g) si mai lasam pana ce aceasta se albeste. Apoi adaugam sucul de rosii si supa de pui ( eu am pus supa pt. ca pieptul de pui pe care l-am folosit e de tara si sa aiba in ce sa fiarba) si lasam la foc mic pana cand carnea este facuta si sosul scade. La final am potrivit de sare si piper si am presarat putin oregano.
-pana ce sosul de carne este gata, fierbem cartofii. Cand acestia au fiert ii pisam dar nu foarte fin, ii amestecam cu laptele, sare si piper si putin unt, si ii punem intr-un vas de yena. Deasupra adaugam sosul de carne, presaram cascavalul ras si dam la cuptor la foc mediu pana cand se rumeneste.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|