Cartofi gratinati cu carnacior afumat

Postat de gaby_d in Mancaruri cu carne
16 Mai 2013 | 26049 vizualizari
Cartofi gratinati cu carnacior afumat

Ingrediente

  • 7-8 cartofi potriviti ca marime
  • 200 gr cascaval
  • 3 oua
  • 200 gr carnat afumat
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra de usturoi
  • codite de ceapa verde
  • pesmet
  • un cub de unt

Mod de preparare

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si feliaza-i.

Pregateste un vas termorezistent si unge-l cu unt. Presara pesmet apoi pune jumatate din cantitatea de cartofi feliati. Aseaza apoi carnaciorul  si jumatate din cantitatea de cascaval ras , aseaza apoi restul de cartofi si cascavalul ramas. Presara putina sare si piper.

Intr-un bol bate ouale cu o furculita, adauga smantana, sare si nucsoara si toarna amestecul deasupra cartofilor in vas.Presara coditele de ceapa verde tocate si putin usturoi.

Baga vasul in cuptorul preincalzit si lasa pana ce se rumeneste frumos intreg continutul.

Serveste cald, cu iaurt sau castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu carnacior afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lebar de casa

Postat de Ina

Lebar de casa

Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...

Citeste continuarea

Cotlet de miel cu ciuperci pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Cotlet de miel cu ciuperci  pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Se spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2013, 17:12
ce bine arataa....si ce bun eee!!!imi place!!
la 16.05.2013, 17:18
Alina, era un miros grozav in bucatarie! Copiilor le place tare mult genul asta de mancare.
la 16.05.2013, 17:19
Cred si eu ca le place copiilor...arata grozav si-mi imaginez mirosul si gustul imbietor!
la 16.05.2013, 17:20
te-ai apucat sa faci si tu pizza vreau si eu ca tare bine arata
la 16.05.2013, 17:31
Numai bun. Foarte bun...Mai e ...sa stiu sa vin la tine!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking