Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor

Postat de merisor67 in Porc
12 Iun 2013 | 12291 vizualizari
Cartofi gratinati, cu  piept de porc la cuptor

Imi place sa prepar cartofi, mi se pare cel mai usor si cel mai diversificat. Eu i-am servit alaturi de niste piept de porc la cuptor, aromat si putin crocant.

Ingrediente

  • 1 Kg cartofi noi
  • 150 gr crema de branza cu marar de la Delaco
  • 50 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 1 legatura marar verde
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 8 bucati piept de porc
  • condimente: piper, busuioc, boia de ardei dulce, cimbru

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti pentru 10-15 minute cat sa se patrunda usor.

Apoi ii scurgem si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii crestam din loc in loc, ii asezam intr-un vas de ceramica si ii ungem cu crema de branza cu marar.

Curatam usturoiul il taiem in bucatele mai mici pe care le strecuram printre cartofi.

Tocam mararul si il presaram peste si adaugam cascavalul ras deasupra.

Introducem vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pana cand se topeste crema de branza si cascavalul si se formeaza o crusta frumos colorata.

Eu i-am servit ca garnitura la piept de porc la cuptor

Pieptul de porc portionat, l-am condimentat cu piper, boia dulce de ardei, busuioc si cimbru, am potrivit de sare, l-am asezat in tava unsa cu untura si l-am introdus la cuptor la 200 grade pentru 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai...

Citeste continuarea

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Postat de robert_badica

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 12:13
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
la 12.06.2013, 12:15
bun bun
la 12.06.2013, 12:20
Ce frumos e rumenit pieptul de porcSi ce cartofi buni ai facuuut Merisor!
la 12.06.2013, 12:23
arata tare bine!
la 12.06.2013, 12:23
cred ca pieptul ala ii place lui Cleme................eu vreau in schimb tot ce ai acolo!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking