Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor

Postat de merisor67 in Porc
12 Iun 2013 | 12480 vizualizari
Cartofi gratinati, cu  piept de porc la cuptor

Imi place sa prepar cartofi, mi se pare cel mai usor si cel mai diversificat. Eu i-am servit alaturi de niste piept de porc la cuptor, aromat si putin crocant.

Ingrediente

  • 1 Kg cartofi noi
  • 150 gr crema de branza cu marar de la Delaco
  • 50 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 1 legatura marar verde
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 8 bucati piept de porc
  • condimente: piper, busuioc, boia de ardei dulce, cimbru

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti pentru 10-15 minute cat sa se patrunda usor.

Apoi ii scurgem si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii crestam din loc in loc, ii asezam intr-un vas de ceramica si ii ungem cu crema de branza cu marar.

Curatam usturoiul il taiem in bucatele mai mici pe care le strecuram printre cartofi.

Tocam mararul si il presaram peste si adaugam cascavalul ras deasupra.

Introducem vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pana cand se topeste crema de branza si cascavalul si se formeaza o crusta frumos colorata.

Eu i-am servit ca garnitura la piept de porc la cuptor

Pieptul de porc portionat, l-am condimentat cu piper, boia dulce de ardei, busuioc si cimbru, am potrivit de sare, l-am asezat in tava unsa cu untura si l-am introdus la cuptor la 200 grade pentru 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere....

Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Postat de mirela0911

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 12:13
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
la 12.06.2013, 12:15
bun bun
la 12.06.2013, 12:20
Ce frumos e rumenit pieptul de porcSi ce cartofi buni ai facuuut Merisor!
la 12.06.2013, 12:23
arata tare bine!
la 12.06.2013, 12:23
cred ca pieptul ala ii place lui Cleme................eu vreau in schimb tot ce ai acolo!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking