Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

Postat de bitza in Aperitive / Garnituri
18 Iun 2011 | 93360 vizualizari
Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

 Cant vrei sa pregatesti ceva gustos si rapid, incearca Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica. Se fac usor, sunt foarte buni la gust si merg alaturi de o salata buna sau o friptura de pui. Pentru Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica ai nevoie de cateva ingrediente: cartofi, smantana, cascaval si oua. Simplu si usor acest preparat cu cartofi.

Ingrediente

  • Ingrediente Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica
  • 1 kg cartofi
  • 200-250g smantana(18-20% grasime)
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • sare,piper

 

Mod de preparare

Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate).

Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale batute, sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta se asaza un rand de cartofi condimentati, care se suprapun putin, 100 g cascaval ras, 1/2 din amestecul de smantana, cartofi, smantana si restul de cascaval.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

Se servesc simpli alaturi de o Salata bulgareasca, Salata de varza sau alaturi de Pulpe de pui in vin. O alegere excelenta indiferent de zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu smantana si marar

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...

Citeste continuarea

Tarta cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2011, 10:28
ce buni sunt .... cartofii mei preferati
la 18.06.2011, 10:32
si ai mei
la 18.06.2011, 10:56
tare buni
la 18.06.2011, 11:03
de incercat
la 18.06.2011, 11:04
ce faini arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking