Ingrediente
- 2 kg catofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 lingură delikat
- 1 lingură boia
- sare, piper, după gust
- 4 linguri bulion
- 2 linguri pulbere de curcumă
- 1 lingură cimbru
- 1 lingură rozmarin
- 1 cană cu apă (100 ml)
- 5-6 caţei de usturoi
Mod de preparare
Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru.
De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe.
Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul. Separat într-un bol alături de bulion încorporăm pulberea de curcumă. Pasta rezulltată o vom adăuga la cartofi.
Sotăm puţin tot acest amestec, apoi răsturnăm toate ingredientele într-o tavă, turnam pe marginea tăvii apa şi dăm la cuptor aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Zdrobim usturoiul şi adăugăm 2 linguri de apă, apoi când cartofi aproape sunt gata punem usturoiul şi mai dăm la cuptor aproximativ zece minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|