Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
19 Iun 2011 | 4498 vizualizari
Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar

Mi-era door de un sos de branza :D usor, deci... no faina prajita :)

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi micuti
  • 300 gr mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde cu muuulte frunze
  • 400 ml iaurt/lapte batut
  • 200 gr ricotta (echivalentul romanesc e urda, no :P)
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 lgt piper negru
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur.

Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in blender usturoiul si ceapa impreuna cu uleiul si le amestecam putin. Apoi adaugam ricotta cubulete, iaurtul, sucul de lamaie, nucsoara si piperul si mixam bine. Mararul il incorporam cu lingura.

Cand legumele sunt gata, le scurgem de apa si le asezam pe farfurie. Turnam sos peste si servim cu salata verde, partea alba a cepei verzi si catelushul :P ramas tocate stropite cu suc de lamaie si ulei de masline, condimentata cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Postat de AlexTeacher

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2011, 17:12
la 19.06.2011, 17:17
Ooooooooooo ce bunaciune
la 19.06.2011, 17:44
buni
la 19.06.2011, 17:46
Grozavvvvvv!!!!
la 19.06.2011, 18:00
o bunatate!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking