Ingrediente
- 4 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete
- ulei de orez Scotti, pentru prajit
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 1 ceapa mica, tocata
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 cutie cu rosii, circa 400 g
- 2 lingurite de sos Worcestershire
- 1 lingurita de otet alb
- 1-2 lingurite de pasta de ardei iute
- sare
Mod de preparare
Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa nu se brumeze.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.
Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in tigaie. Se adauga cimbru si se gateste mixtura la foc mic, amestecand frecvent pana ce se reduce si se ingroasa.
Intre timp se incinge ulei intr-un strat de 4-5 cm. Se scurg de apa cubuletele de cartofi, se usuca pe prosoape de hartie cat mai bine, si se prajesc in ulei, in transe daca este nevoie, pana se rumenesc. Se scurg din nou pe prosoape de hartie.
Se adauga la sosul de rosii putin sos Worcestershire si pasta de ardei iute. Se adauga cartofii si se amesteca, pana se “imbraca” bine in sos. Se servesc fierbinti imediat, inainte ca sosul sa ii inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|