Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
7 Dec 2010 | 7439 vizualizari
Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

Namaste! Vreau sa va introduc un nou fel de cartofi cu o aroma foarte interesanta.Acuma nu o sa-m inchipui ca o sa va indragostiti de ei asa de tare ca o sa mancati in fiecare zi,dar merita incercat. Pozele nu sunt de calitate,sunt facute pe vremea cand foloseam telefonul pentru fotografiat.

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti,fierti
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite ghimbir proaspat si ras
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita curcuma (turmeric)
  • un varf de cutit ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de fenicul (se gaseste la magazinele cu ceai,gen Plafar)
  • coriandru sau patrunjel proaspat pentru ornat

Mod de preparare

Se taie cartofii fierti in cuburi.

Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde. Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute. Adauga cartofii si amesteca bine ca sa se imbine cu pasta.

Se prajesc 10-15 minute pana cartofii devin maronii. Se presara verdeata si se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu ananas si piept de pui

Postat de Dya

Pizza cu ananas si piept de pui

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe...

Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de Pungasa_Rogue

Taci si inghite

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 16:42
gata sa incercati ceva nou?
la 07.12.2010, 18:50
gata da nu am vazut turmeric pe la noi 5f
la 07.12.2010, 19:16
interesanti
la 07.12.2010, 19:17
la 07.12.2010, 19:58
buni, buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking