Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
7 Dec 2010 | 7466 vizualizari
Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

Namaste! Vreau sa va introduc un nou fel de cartofi cu o aroma foarte interesanta.Acuma nu o sa-m inchipui ca o sa va indragostiti de ei asa de tare ca o sa mancati in fiecare zi,dar merita incercat. Pozele nu sunt de calitate,sunt facute pe vremea cand foloseam telefonul pentru fotografiat.

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti,fierti
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite ghimbir proaspat si ras
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita curcuma (turmeric)
  • un varf de cutit ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de fenicul (se gaseste la magazinele cu ceai,gen Plafar)
  • coriandru sau patrunjel proaspat pentru ornat

Mod de preparare

Se taie cartofii fierti in cuburi.

Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde. Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute. Adauga cartofii si amesteca bine ca sa se imbine cu pasta.

Se prajesc 10-15 minute pana cartofii devin maronii. Se presara verdeata si se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si loboda

Postat de simona72

Chec aperitiv cu branza si loboda

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la...

Citeste continuarea

Ouă de prepeliță umplute

Postat de CulinaryRainbow

Ouă de prepeliță umplute

   După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 16:42
gata sa incercati ceva nou?
la 07.12.2010, 18:50
gata da nu am vazut turmeric pe la noi 5f
la 07.12.2010, 19:16
interesanti
la 07.12.2010, 19:17
la 07.12.2010, 19:58
buni, buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking