Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii

Postat de aziz in Vita
5 Apr 2011 | 6188 vizualizari
Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii

Ingrediente

  • pt kofta:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde tocat
  • un catel usturoi
  • sare piper
  • o jum lingura supa instant
  • o jumatate lingura scortisoara macinata
  • un vf de lingurita de paprika iute
  • 5 cartofi
  • pt sos:
  • o ceapa mica
  • pasta de tomate cam 2 linguri
  • un catel usturoi
  • un bat de telina
  • sare piper si un praf camoun(chimion)
  • pt imbracat cartofii
  • 2 oua
  • o lingura de faina
  • si inca alte 3 linguri pt tavalit cartofii
  • sare piper
  • 2 pahare de ulei pt prajit

Mod de preparare

preparam kofta amestecind carnea cu ceapa taiata marunt usturoi patrunjel tocat si condimentele. Facem o biluta din carne pe care o infasuram in folie si o dam la frigider cam 30 minute cit sa se intrepatrunda aromele.

Cartofii se curata si se pun la fiert intregi exact 10 minute, nu trebuie sa fiarba ci doar sa se inmoaie. Ii scoatem, ii lasam la racit, apoi ii taiem ca in imagine si ii umplem cu carnea de la frigider. O sa va mai ramana carne din care facem bilute .

Acum ouale le batem cu o lingura de faina si sare, piper. Tavalim cartofii prin faina si apoi ii bagam in ou si ii prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc cit sa se faca oul auriu, nu sa se arda si ii scoatem pe hirtie absorbanta ; Bilutele de carne ramase se prajesc si ele in ulei la fel, doar sa fie aurii.

Taiem ceapa pestisori si punem intr-o tigaie mai inalta peste care adaugam pasta de tomate cu 2 cani de apa fierbinte, ceva usturoi un bat de telina taiat cubulete si un praf de camoun. Cind incepe sa fiarba sosul adaugam cartofii si bilutele din carne, dam focul la mic, punem capacul si lasam la fiert pina putem baga o scobitoare foarte usor in cartof si desigur sosul e destul de scazut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si...

Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de simona72

Boeuf Stroganoff

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 10:57
bun trebuie sa fie
la 05.04.2011, 11:03
cat de grozavi sunt
la 05.04.2011, 11:09
wow ce buni sunt
la 05.04.2011, 11:18
motane nu stii cind sa te opresti
la 05.04.2011, 11:18
rocs

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking