Ingrediente
- 500 gr cas sfarimat in bucati
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 4 oua
- 1 ceasca smantana
- sare,piper
- boia (mai buna afumata)
- OPTIONAL
- alaturi salata de ardei copt
Mod de preparare
1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.
2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.
3. Sfarami casul.
4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.
5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul si apoi il toarni peste cas.
6. Presari deasupra cu boia si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caş la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|