Ingrediente
- 5 kg castraveti
- 1 legatura hrean
- 1 morcov
- 2 ardei iuti
- cateva crengute de cimbru verde
- marar tulpini -optional
- sare mare neiodata pentru muraturi .
Mod de preparare
Castravetii se spala bine.
Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .
Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .
Opariti castravetii in saramura fierbinte si lasati sa se odihneasca cateva ore .
Scurgeti saramura si repetati operatiunea de oparire cu saramura proaspata .
Curatati hreanul si morcovul ,taiatile fasii/ rondele . Spalti legumele , ardeiul iute si cimbrul .Feliati ardeiul iute .
Claditi in borcane curate castravetii scursi de lichid , printre ei punand , hrean , morcovi , ardei iute si cimbru .
Adugati saramura calda [ aceiasi formula de 1 lingura sare la litrul de apa ].
Infiletati puternic capacele sterilizate prin fierbere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|