Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

Postat de mitinita in Conserve
20 Oct 2010 | 12960 vizualizari
Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

Pana si mezina familiei de un an si jumatate stie ca mami isi tine castravetii murati in frigider si merge la usa si imi cere. Fac dupa reteta asta de vreo doi ani si nici nu mai vreau sa incerc alta reteta. Raman crocanti si tari si sunt bestiali in sendvisul cu snitel de pui. Singura metoda de a -i pastra peste iarna pe care am gasit-o a fost sa ii pun in cutii de smantana de un kg,sa torn zeama in care s-au facut si au tinut la frigider pana in vara. O sa fie foarte apreciati daca ii faceti cadou. Dar numai un borcan,sa mai astepte si la anul. Inca mai am un borcan pe balcon,probabil ultimul de anul acesta... Am reteta de la o prietena din America,de aceea catalogez la Statele Unite,Titlul in engleza e "Sunshine Dill Pickles".

Ingrediente

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri1/2 cana sare
  • 1 cana otet

Mod de preparare

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar.
Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.
Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.
Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.
Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.
Se pastreaza la frigider.
Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie,dar s-au facut moi.Se pastreaza excelent la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Postat de merisor67

Tocana de dovlecei si fasole verde pentru iarnă

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu...

Citeste continuarea

Salata cu ghebe

Postat de rocsi_1612

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 10:57
hihi, m-ai convins,o sa punem dupa reteta ta in toamna asta
la 20.10.2010, 10:59
la 20.10.2010, 11:07
la 25.10.2010, 01:08
o sa incer si asa
la 26.10.2010, 01:03
super trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking