Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

Postat de mitinita in Conserve
20 Oct 2010 | 12925 vizualizari
Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

Pana si mezina familiei de un an si jumatate stie ca mami isi tine castravetii murati in frigider si merge la usa si imi cere. Fac dupa reteta asta de vreo doi ani si nici nu mai vreau sa incerc alta reteta. Raman crocanti si tari si sunt bestiali in sendvisul cu snitel de pui. Singura metoda de a -i pastra peste iarna pe care am gasit-o a fost sa ii pun in cutii de smantana de un kg,sa torn zeama in care s-au facut si au tinut la frigider pana in vara. O sa fie foarte apreciati daca ii faceti cadou. Dar numai un borcan,sa mai astepte si la anul. Inca mai am un borcan pe balcon,probabil ultimul de anul acesta... Am reteta de la o prietena din America,de aceea catalogez la Statele Unite,Titlul in engleza e "Sunshine Dill Pickles".

Ingrediente

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri1/2 cana sare
  • 1 cana otet

Mod de preparare

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar.
Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.
Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.
Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.
Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.
Se pastreaza la frigider.
Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie,dar s-au facut moi.Se pastreaza excelent la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Tocana de legume la borcan

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si...

Citeste continuarea

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 10:57
hihi, m-ai convins,o sa punem dupa reteta ta in toamna asta
la 20.10.2010, 10:59
la 20.10.2010, 11:07
la 25.10.2010, 01:08
o sa incer si asa
la 26.10.2010, 01:03
super trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking