Cerb cu legume

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
27 Ian 2010 | 10031 vizualizari
Cerb cu legume

totul a pornit de la niste cepe mici , mici si amarate care din cenusarese au devenit printese langa o bucata de carnita de cerb .

Ingrediente

  • 500 gr carne cerb
  • 100 gr slanina afumata
  • 8 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri untura  de porc
  • sare
  • piper 
  • boia
  • cimbru
  • menta 
  • 100 ml vin

Mod de preparare

  1. legumele se curata si se spala .
  2. carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea.
  3. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi .
  4. intr-o cratita puneti untura iar cand e fiebinte prajiti bine pe toate partile bucata de carne , adaugati legumele si condimentele  , puneti apa sa le acopere .
  5.  acoperiti cu un capac  si fierbeti aprox. 1 ora pana cand apa a scazut si se formeaza sosul .
  6. adaugati vinul si mai tineti la fiert 10 minute .
  7. puteti servi cu garnitura de  orez cu ciuperci .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

Postat de danakarin

Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete. Incalzim intr-o tigaie  o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2010, 21:20
cu asta ne-ai dat gata.....carne de cerb? de unde, mama.....ca prin oras n-am vazut nici unul......
la 27.01.2010, 21:26
cerb???? am mancat fazan, iepure, caprioara, mistret dar cerb..... n-am auzit !
Asta nu se tine la bait inainte?
la 27.01.2010, 21:29
cred ca era mai mult caprior ca in 90 min era gata patruns , fiind asa fraged nu necesita bait .iti dai seama cand tai dupa cum intra cutitul in carnea cruda .
la 27.01.2010, 22:05
Mama, ce minunatie Am mancat o data la Cabana Vanatorilor si avea un sos cu afine, o nebunieeeeeee
la 27.01.2010, 22:10
am avut de foarte multe ori ocazia sa pap cerb si caprioara,la restaurant dar eu (ca taranul, glumesc) m-am abtinut, nu de scarba dar am enorme retineri sa mananc caprioare(de la desene animate mi se trage) , dar sigur e buna.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking