Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

Postat de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri
5 Iun 2009 | 11583 vizualizari
Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

Chapati este o lipie care provine din India. Se mai numeste si lipie Indiana.

Ingrediente

  • pentru ghiveciul de legume:
  • 200 g Ciuperci congelate,
  • 150 g porumb congelat,
  • 200 g mazare congelata,
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi taiati rondele,
  • 100 g orez bob lung prefiert,
  • frunzele de la 5 cepe verzi,
  • 1 catel de usturoi,
  • ½ lingurita de sare,
  • 2 lingurite de coriandru macinat,
  • 1 varf de cutit de piper.
  • pentru salata: 
  • salata verde,
  • ceapa verde,
  • otet,
  • ulei,
  • sare.
  • pentru 6 chapatti (lipie Indiana):
  • 300 g faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 200 ml apa.
  • Unt pentru uns lipiile.

Mod de preparare

Ghivciul de legume il preparam in felul urmator:

Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul. Scurgem legumele si le adaugam peste ceapa calita cu usturoi, adaugam sarea, coriandrul si piperul si mai lasam putin sa se caleasca pe foc mic.

Chapati (lipia Indiana) o facem in felul urmator:
Intr-un castron punem faina si facem o gaura in ea, adaugam sarea si apa si amestecam bine cu varful degetelor pana devine o coca tare. Facem mingiute mici de coca si le intindem cu facaletul subtiri. Incingem o tigaie tefal cu punct rosu si punem lipia in tigaie, avand grija sa nu se arda (la foc mic) si apasam cu o paleta pe ea sa se formeze basici. Intoarcem pe cealalta parte si punem unt, o scoatem dintigaie intr-o farfurie si o ungem cu unt si pe cealalta parte.
Ghiveciul de legume se serveste cu chapatti si salata verde.Pentru salata amestecam toate ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Postat de panacris

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2011, 11:42
foarte pikant si gustos

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking