Chec aperitiv cu dovleac

Postat de iri_love in Aperitive / Garnituri
19 Iul 2012 | 17609 vizualizari
Chec aperitiv cu dovleac

....dupa cum vedeti este perioada dovlegeilor si trebuie sa profitam din plin de ei. si mai ales daca mai facem si un aperitiv gustos e si mai bine. reteta o am din revista clik pofta buna ,cu unele modificari in functie de ce aveam prin casa.

Ingrediente

  • un dovleCel mediu,
  • 3 cartofi,
  • un morcov mai maricel,
  • 4 oua,
  • 100 de gr de cascaval afumat,
  • 100gr de faina alba,
  • 3 linguri de ulei,
  • 200gr de smantana,
  • un praf de copt,
  • o legatura de marar ,
  • sare si piper.

Mod de preparare

pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.  

cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza .

dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem cubulete mici, dupa care le asezam impreuna cu dovleceii intr-un vas mai mare.    

separat se bat ouale cu 3/4 din cascaval pe care il dam pe razatoarea mica.   

apoi se adauga smantana,uleiul,mararul tocat marunt,sare si piper dupa gust.   

la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.  

compozitia se adauga peste legume si se amesteca pana se omogenizeaza uniform toate ingrendientele.   

se ia un vas termorezistent si se unge cu ulei dupa care se tapeteaza cu faina, si se adauga compozitia.  

la final se mai rade o parte din cascaval peste   umplutura si se da la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu pana formeaza o crusta maronie deasupra.  

dupa ce se scoate de la cuptor se rade si restul de cascaval ramas.   

se lasa sa se raceasca si se serveste ca aperitiv sau ca o masa principala cu diverse garnituri sau salate.  

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...

Citeste continuarea

Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale

Chec aperitiv a la Motan

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2012, 22:43
Iri, vreau si eu pentru maine la serviciu, arata tare bine!
la 19.07.2012, 22:43
la 19.07.2012, 22:51
la 19.07.2012, 23:05
merisor daca nu tii post ,esti servita
la 19.07.2012, 23:05
motanel si zamfira va multumesc ca va place

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking