Chec cu branza

Postat de miha in Dulciuri
13 Ian 2010 | 10140 vizualizari
Chec cu branza

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Inspirata de reteta Ralucai a iesit checul asta delicios. Am ajustat nistel cantitatile, dupa cum mi-a venit la ochi. :))

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.

Se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava, se portioneaza si se presara cu zahar pudra din abundenta. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de chec aperitiv

Postat de privatelaura

Reteta de chec aperitiv

Iata cum se prepara reteta de chec aperitiv: Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite.  Intr-un vas...

Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura

Postat de eumimi

Desert chec cu zmeura

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2010, 15:11
bun tre sa fie, cred ca e la fel ca cel pus de Raluca de curand!
la 13.01.2010, 17:14
foarte tare ideea il trec la favorite
la 13.01.2010, 18:45
Anca, am si scris ca am fost inspirata de Raluca. E bun, bunut!
la 13.01.2010, 21:29
chiar daca nu am si eu o portioara,pot spune ca,e tare gustos;e grozava aceasta combinatie;MIHA ,eu incepatoare intr-ale calculatorului,am dat din intamplare de Blogul tau ; vai vai,ce uimire!frumoasa prezentare;indemnul''S-ar putea sa va placa'' l-am considerat ca pe un mesaj al zilei afisat in bucatarie;Bravo!
la 13.01.2010, 21:49
Multumesc Teo!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking