4 pere
citeste mai mult
Este un chec aromat, umed si deloc pretentios, aproape ca "se face singur" daca te ajuti de un robot care sa nu-ti ocupe mainile. Multe retete de chec cu lamaie mi s-au perindat prin fata dar m-am hotarat sa prepar atunci cand eram cu macul in fata si timp nu mai era suficient ca sa prepar altceva mai elaborat. Reteta am prepreluat-o de la Laurici.
Ingrediente
Mod de preparareLasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma tavii cu usurinta. Pornesti cuptorul. 1. Mixezi untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topite. 2. Adaugi cate un ou si mixezi bine dupa fiecare. 3. Adaugi iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixezi in continuare. 4. Praful de copt, macul si faina le amesteci intr-un vas separat, apoi le adaugi peste compozitia de oua. Mixezi pentru ultima data pana obtii o compozitie omogena. 5. O torni in tava in panglici si nivelezi cu o spatula. 6. Pui tava in cuptor, la copt, la foc mediu (175grd-180grd), pentru aproximativ o ora. Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Il scoti cu hartie cu tot pe un gratar, la racit. GLAZURA N-am pus pt. ca evitam in perioada aceasta zaharul/dulcele in exces. Intr-un castron, storci zeama de la o lamaie, pui zaharul pudra si amesteci. Glazurezi checul cu acest amestec. Portionezi si servesti! Sa va fie de folos! Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
citeste mai mult
Postat de sufletista
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|