Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea

Postat de miha in Dulciuri
9 Apr 2010 | 25285 vizualizari
Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea

 Va invitam la o portie de Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea. Se face usor din ingrediente la indemana si este tare gustos. Are o textura umeda si pufoasa si merge servit la cafea. Pentru Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea ai nevoie de urmatoarele ingediente: oua, zahar, smantana, faina.

Ingrediente

  • Ingrediente Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g smantana
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 cani faina

Mod de preparare

Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt (eu am pus in una de silicon si n-a mai fost nevoie) si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Checul s-a vrut a fi un ursulet (asa este tava), dar in momentul in care l-am rasturnat i s-a rupt capul. :)) Copiii s-au amuzat copios si s-au repezit sa-i manance urechile, asa ca nu l-am mai reparat. :)) Am taiat bucati si am pudrat cu zahar.

Poti incerca si reteta de Chec cu afine si merisoare, foarte pufos si bun sau reteta de Chec cu lamaie si mac, un desert pufos si aromat.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Chec cu portocale si stafide, un dulce bun si pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura si atat......

Postat de Constelatialeu

Prajitura si atat......

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3...

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de Mihaela11_jo

Galuste cu prune

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 18:18
se vede ca e un chec reusit
la 12.10.2013, 15:44

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking