Ingrediente
- 8oua
- 8 linguri de ulei
- o lingurita rasa de sare
- esenta de vanilie si rom
- un pliculet praf de copt
- 100 g zahar
- 200 g faina
- 4 linguri apa
- 1-2 linguri cacao
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn ca sa nu se lase albusul. Dupa ce albusul s-a amestecat cu galbenusul se adauga faina si praful de copt amestecand la fel cum am facut cu galbenusurile. Se scot 2-3 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia , apoi se pune deasupra amestecul cu cacao si cu o furculita de la un capat la altul se amesteca usor cele doua compozitii.
Se da la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate si dupa ce s-a racit se poate felia.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|