Cheesecake cu banane si mure

Postat de simona72 in Prajituri
17 Mar 2014 | 8317 vizualizari
Cheesecake cu banane si mure

Am incercat un fel de cheesecake fara nici un fel de blat, doar cu branza dulce degresata, 2 banane care asteptau sa fie bagate in seama si mure de la congelator, ca tot vine primavara si congelatorul meu este inca pe jumatate cu fructe. Am folosit indulcitor in loc de zahar si m-am declarat multumita de rezultat si mai ales de faptul ca am putut manca o felie fara sa am regrete ca sunt la dieta....

Ingrediente

  • 300 gr branza dulce cu 0,1% grasime
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 2 banane
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 1 lingurita extrac de vanilie
  • 250 gr mure(congelate am avut eu)
  • pt decor: frunze de menta si cateva ciupituri de zahar vanilat

Mod de preparare

Bananele le pasam cu furculita si le amestecam cu branza dulce si extractul de vanilie. Ouale intregi le batem spuma cu un praf de sare si indulcitorul pulbere, pana isi maresc considerabil volumul, se albesc si se tin de tel. Peste ouale batute turnam in fir subtire uleiul. Adaugam peste spuma de oua amestecul de branza si banane, amestecam cu un tel, usor, adaugam si amidonul si continuam amestecarea pana la incorporare. Miscarile sa fie usoare, de sus in jos sa nu scoatem tot aerul din ouale batute spuma. Turnam compozitia  intr-o tava cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt, iar deasupra imprastiem murele decongelate. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, pana compozitia nu mai tremura si este rumena deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Braduti din biscuiti si ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Braduti din biscuiti si ciocolata

Mai intai maruntim  biscutii si nucile. Eu i-am dat  prin masina de macinat nuci. Punem pe  foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem...

Citeste continuarea

Desert crumble cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert crumble cu capsuni

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 14:25
la 17.03.2014, 14:26
Uuuuufffff! Ce pot sa zic eu acum? Imi place cheesecake-ul, imi plac murele si bananele....deci
la 17.03.2014, 14:28
suuuupppeeeeeerrrr !!!
la 17.03.2014, 14:36
se stie ca ador cheesecake-ul... biig like!
la 17.03.2014, 14:36
bun bun

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking