Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii

Postat de Isabela_C in Prajituri
25 Iul 2011 | 5413 vizualizari
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii

Cu ce puteam sa intampin vara decat cu un minunat cheesecake cu fructe de sezon. Cum le zic eu, dulcinee varatice ^_^ . Zmeura, afine, coacaze rosii, pe toate le gasiti in supermarket-uri si profitati de ele din plin. Cred ca "din cauza lor" iubesc eu vara. Pentru ca pot manca pe saturate atatea fructe bune si gustoase, ca poate trece si o saptamana fara sa mi se faca pofta de ciocolata :)). Dupa cum vedeti cheesecake-ul a devenit prajitura mea preferata, mereu ma gandesc la retete noi, cum sa le combin, sa iasa o praji bunaaa.

Ingrediente

  • Baza de biscuite:
  • - 125 g biscuti digestivi sau simpli
  • - 60 g unt
  • Strat de branza:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - sare, vanilie
  • - 250 g smantana groasa
  • - 500 g ricotta
  • - 2 linguri amidon
  • fructe la alegere.

Mod de preparare

Eu am facut la jumatate, unul mai micut, pentru ca l-am papat doar eu.

Preparare baza de biscuti: topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen. Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.

Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pna devine crema. Adaugati smantana si amidonul. Ricotta si mixati pna ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Postat de RuxyRux

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mac si branza

Postat de simona72

Placinta rustica cu mac si branza

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 23:15
Minunat!
la 25.07.2011, 23:18
Ce minunatie dulce
la 25.07.2011, 23:19
Wowwwwwww Isabela,ce dulcinee irezistibila ai facut de aia iubesc si eu vara
la 25.07.2011, 23:24
o minunatieeeee
la 26.07.2011, 05:49
Ce frumos

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking