Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si sunca

Postat de medioto59 in Piine
16 Apr 2013 | 2766 vizualizari
Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si sunca

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ou
  • 330 ml lapte
  • 650 g faina
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata
  • Umplutura
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • 3 felii sunca de pui
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru uns
  • 1 galbenus
  • seminte de susan

Mod de preparare

Aluatul l-am "confectionat" la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care le-am scris mai sus si am programat masina pentru aluat. La final am scos aluatul, l-am pus intr-un vas  pe care l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la crescut pana ce acesta si-a dublat volumul.

Intre timp facem urmatorul amestec: taiem ceapa marunt, taiem si ardeiul si sunca cubulete. Condimentam cu sare si piper si stropim cu ulei de masline. Amestecam.

Din aluatul rezultat "confectionam" niste bilute mai mari pe care le lasam  la crescut  dupa care facem in mijlocul fiecarei bilute o adancitura (eu am folosit o lingura ). Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare adancitura punem cate o lingura cu amestecul de mai sus. Batem bine un galbenus cu care ungem chiflele. Presaram cu seminte de susan.

Dam la cuptor si lasam pana cand chiflele sunt bine facute si frumos rumenite. Sunt minunate dimineata alaturi de o cana cu ceai sau cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle cu mac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...

Citeste continuarea

Paine cu dovleac fara ou

Postat de antici_gabytza

Paine cu dovleac fara ou

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 21:54
Tot expirate Că eu oricum nu am voie, sunt alergic la anumite alimente până pe 5 mai
la 16.04.2013, 21:55
pizza
fur una si merg la nani.
la 16.04.2013, 21:57
foarte bune!
la 16.04.2013, 22:04
la 16.04.2013, 22:04
Vin dimineata sa iau una...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking