Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

Postat de adnia in Piine
2 Ian 2013 | 3772 vizualizari
Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

Asta se intampla cand te aventurezi pe atatea siteuri minunate cu mancare sanatoasa, gustoasa si apetisanta! si pt. ca aveam in casa linte si tarete de grau, m-am hotarat sa creez ceva de capul meu...si bine am facut!

Ingrediente

  • Pt 2 buc.avem nevoie de:
  • 3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri faina alba
  • 75 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, cimbru

Mod de preparare

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un miros extraordinar. Le-am pensulat cu putin ulei de masline si le-am mai lasat in cuptor inca 5 min, apoi le-am scos si le-am lasat pe gratar la racit. Le-am servit calde. M-a surprins gustul lor minunat (deci le voi repeta chiar des) si densitatea (sunt destul de grele si foarte satioase).
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de simona72

Painici Laugenbrot

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un...

Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin

Postat de RODIMUR

Focaccia cu rozmarin

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 19:50
O combinaţie exotică (pentru noi, românii) care cred că e de bun gust şi de efect la orice masă.
la 02.01.2013, 19:52
aici m-ai nimerit la fix!
la 02.01.2013, 19:54
Super..
la 02.01.2013, 20:14
eu am inceput sa combin tipurile de faina, obtinand astfel retete proprii si chiar prepar si din cele fara gluten, pt. persoanele cu intolerante. In plus de asta, ne sunt si noua benefice!
la 02.01.2013, 20:31
ce combinatie interesanta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking