Chifle Dukan

Postat de Criss in Piine
27 Feb 2014 | 7510 vizualizari
Chifle Dukan

Chiflele aceste au fost un experiment. Reusit, chiar foarte reusit as zice. Desi eram putin sceptica si nu credeam ca o sa-mi iasa atat de bune. Asa ca m-am gandit sa postez reteta, pentru ca sigur am sa le refac. Pana acum , de cand am inceput dieta, adica de patru saptamani n-am mancat paine si nici n-am simtit nevoia sa mananc. Dar pentru ca am facut si niste sarmale Dukan, parca nu-mi suradea ideea de a manca sarmale fara paine, asa ca am improvizat aceste chifle. Foarte bune, pufoase si pentru ca le-am facut cu drojdie si nu cu praf de copt, chiar au gust de paine. De atunci le-am repetate de trei ori deja.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 9-10 bucati (ar trebui sa ajunga trei zile)
  • -4 albusuri (am avut in congelator)
  • -1/2 lingurita sare
  • -100 ml lapte
  • -1/2 cub drojdie (cam 12,5 g)
  • -1 varf de lingurita indulcitor
  • -1 lingura tarate de psilium
  • -1 lingura tarate de grau
  • -3 linguri tarate de ovaz
  • -1 lingura rasa amidon
  • -1 lingurita mica seminte de in

Mod de preparare

Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau. In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele, semintele de in si amidonul. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se pune compozitia in tava de briose. (Eu am avut o experienta neplacuta saptamana trecuta cu niste briose sarate si mi s-au lipit ingrozitor de cosuletele de hartie, astfel ca acum am tapetat forma de briose cu hartie de copt si a fost perfect. S-au desprins usor si n-au mai fost probleme. Probabil compozitia cu tarate e de vina pentru ca la alte briose/cupcakes n-am patit sa mi se lipeasca.)

Se coc chiflele 25-30 minute pana se rumenesc, dar e bine sa incercati cu o scobitoare si daca iese curata inseamna ca sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Soft French Bread Rolls

Postat de rocsi_1612

Soft French Bread Rolls

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugati laptele si apa, caldute. Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta. La final, puneti untul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2014, 14:21
interesant
la 27.02.2014, 14:28
de retinut
la 27.02.2014, 14:47
la favorite cu ele , Dukan sau nu cred ca sunt tare bune ...
la 27.02.2014, 14:50
la 27.02.2014, 14:52

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking