Ingrediente
- 1 kg carne tocata de porc
- o ceapa
- 1 cartof
- 2 oua
- o legatura de marar verde
- piper si sare
- 5-6 catei de usturoi (optional)
- cimbru uscat (cat luam intre degete)
- boia dulce ( daca va plac mai colorate)
- un castronel de faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Punem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru.
Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne.
Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa apoi o adaugam peste carne.
Omogenizam bine toate ingredientele apoi vom forma bile de carne pe care le dam prin faina (faina am pus-o intr-un castron) apoi le aplatizam intre palme.
Incingem bine uleiul si prajim chiftelele la foc mic pana se rumenesc frumos, dar nu foarte tare!
daca focul va fi tare, ele se vor rumeni foarte repede dar in interior raman crude, de ceea se prajesc la foc mic.
Se servesc calde dsau reci cu mustar sau cu orice garnitura va place!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|