Chiftele cu sos si cartofi nature

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri cu carne
5 Mai 2010 | 14958 vizualizari
Chiftele cu sos si cartofi nature

Ingrediente

  • pentru chiftele:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa verde taiata rondele
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 2 felioare de paine inmuiate in apa
  • 4 catei usturoi pisat
  • 2 oua
  • sare piper
  • ulei
  • pentru sos:
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • 200 gr smantana
  • 1 rosie
  • 1 cana apa calda
  • 2 catei usturoi
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei dulce
  • pentru cartofi nature:
  • 3 cartofi mari
  • sare
  • unt
  • verdeata

Mod de preparare

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate.

intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia.

sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.

peste se pune smantana si apa calda.

rosia o curatati de pielita,o taiati cubulete si se adauga peste sos.

apoi tocati 2 catei de usturoi,mararul la fel si il puneti peste sos.

adaugati pasta de tomate,sare,piper si boia dulce .

lasati pana incepe sa fiarba ,apoi adaugati chiftelele si dati cateva clocote ,dupa care inchideti aragazul.

cartofii ii curatati,ii spalati,ii taiati cubulete si ii puneti la fiert intr-o oala,in apa cu putina sare.

cand sunt fierti cartofii,scurgeti apa,apoi ii trageti intr-o tigaie in putin unt.

puneti pe o farfurie chiftele cu sos,cartofi nature si deasupra putin marar verde tocat marunt si serviti cu multa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos si cartofi nature" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete evantai

Postat de Bunica

Vinete evantai

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si...

Citeste continuarea

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2010, 18:38
si tu chiftelute marinate?..............cred ca ne-a facut pofta nadina............
la 05.05.2010, 18:39
da am facut azi pentru maine ca azi e post
la 05.05.2010, 20:31
trebuie sa fie bun
la 05.05.2010, 21:19
Sunt tare bune.
la 05.05.2010, 21:27
cred ca este saptamana chiftelelor!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking