Chiftele de ghebe, la cuptor

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
9 Apr 2014 | 8438 vizualizari
Chiftele de ghebe, la cuptor

Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)

Ingrediente

  • 980 g ghebe (fierte, tocate si stoarse)
  • 300 g ardei copt
  • 150 g ceapa (curatata)
  • 150 g morcov (curatat)
  • 200 g orez fiert
  • 100 g pesmet
  • 15 g faina
  • 35 g usturoi zdrobit (5 catei)
  • 1/2 legatura patrunjel (tocat)
  • 1 lgt piper
  • 3/4 lgt sare grunjoasa
  • .......
  • 100 g pesmet pentru dat chiftelele

Mod de preparare

1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat.

2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine.

3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt/silicon.

5. Introducem tava in cuptor pentru 25-35 min.

6. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a le transfeera pe un platou.  Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ghebe, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hummus cu leurda

Postat de merisor67

Hummus cu leurda

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea...

Citeste continuarea

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

Postat de camelia75

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2014, 19:04
la 09.04.2014, 19:15
Ghebele eu le vad doar salata si zacusca,dar nu contest ca-s bune si asa.
la 09.04.2014, 19:25
la 09.04.2014, 19:29
la 09.04.2014, 19:49
imi plac

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking