Ingrediente
- cca. 125 g soia fulgi
- 1-2 cepe
- 1,5-2 linguri de faina
- 1 felie mare de paine
- 1 catel de usturoi
- verdeata
- condiment de legume, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar
- maioneza de post
- 7-8 cepe
- 2 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare
Mai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa.
Apoi am tocat cepele (cele pentru chiftele), le-am calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, felia de paine (daca e nevoie mai puneti o jumatate de felie) si verdeata.
Am amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina.
Am format chiftele, pe care le-am copt in cuptor (pe hartie de copt pensulata cu ulei). Mentionez ca si chiftelutele le-am pensulat cu ulei. Am introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-am intors si le-am mai lasat un pic la copt.
Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin. Dupa un clocot-doua, am oprit focul si am strecurat ceapa. Am amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de soia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|