Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
29 Sep 2011 | 4859 vizualizari
Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

un alt fel de chiftele de dovlecei...gustul m-a multumit pe deplin, chiar si pe sotul meu, care nu agreeaza prea mult legumele...nicidecum dovleceii

Ingrediente

  • cam 300 g zucchini subtiri.(..cred ca cam atatia au fost, ca eu nu prea le am cu cantitatile exacte la retete....)
  • 250 g carne tocata
  • 125 g mozzarella
  • pesmet cat cuprinde
  • 3-4 catei de usturoi, depinde cat d emari sunt
  • sare, piper
  • 2 oua

Mod de preparare

Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni  si se pun intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine , ca la chiftelele obisnuite. Pesmet eu am pus cam doua maini...oricum compozitita va fi mai moale si cand se vor forma chiftelutele, se va folosi ulei pt uns mana.

Mozzarella se taie cubulete mici. Se pune tigaia pe foc si se incinge uleiul, foarte bine, apoi se lasa focul domol. Se fac chiftelute cu mana unsa cu ulei si la mijlocul fiecareia se pune un cubulet de mozzarella. Se rotunjesc frumos cu atentie sa nu ramana mozzarella afara, ca la prajit se va topi si lipi de tigaie. Chiftlutele trebuie prajite la foc potrivit spre mic, nu mare, ca atunci se vor praji doar la exterior,  ele fiind destul de moi si au nevoie de timp sa se patrunda bine. La final vor arata mai prajite datorita dovlecelului...dar nu sunt arse.

Sunt foarte bune caldute...si reci, dar dupa racire mozzarella se va intari la mijloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

Postat de Bucataras

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de...

Citeste continuarea

Aperitiv bulete din branza

Postat de panacris

Aperitiv bulete din branza

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2011, 22:06
Eeeee, daca au avut si putina carnita se schimba atitudinea
la 29.09.2011, 22:10
mie-mi plac,nu fac mofturi
la 29.09.2011, 22:12
cred ca sunt foarte bune..imi place mult cum ti-au iesit
la 29.09.2011, 22:53
super combinatie
la 29.09.2011, 23:08
BUNICA, ASA E...LE-A SCHIMBAT GUSTUL TOTAL

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking