Ingrediente
- cam 300 g zucchini subtiri.(..cred ca cam atatia au fost, ca eu nu prea le am cu cantitatile exacte la retete....)
- 250 g carne tocata
- 125 g mozzarella
- pesmet cat cuprinde
- 3-4 catei de usturoi, depinde cat d emari sunt
- sare, piper
- 2 oua
Mod de preparare
Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni si se pun intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine , ca la chiftelele obisnuite. Pesmet eu am pus cam doua maini...oricum compozitita va fi mai moale si cand se vor forma chiftelutele, se va folosi ulei pt uns mana.
Mozzarella se taie cubulete mici. Se pune tigaia pe foc si se incinge uleiul, foarte bine, apoi se lasa focul domol. Se fac chiftelute cu mana unsa cu ulei si la mijlocul fiecareia se pune un cubulet de mozzarella. Se rotunjesc frumos cu atentie sa nu ramana mozzarella afara, ca la prajit se va topi si lipi de tigaie. Chiftlutele trebuie prajite la foc potrivit spre mic, nu mare, ca atunci se vor praji doar la exterior, ele fiind destul de moi si au nevoie de timp sa se patrunda bine. La final vor arata mai prajite datorita dovlecelului...dar nu sunt arse.
Sunt foarte bune caldute...si reci, dar dupa racire mozzarella se va intari la mijloc....
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|